Thema: “Raden Maar”(vrij naar Kees S. oud-radiomaker KRO!)

Categorie: open brief aan het College van B&W van Assen

Thema: “Raden Maar”(vrij naar Kees S. oud-radiomaker KRO!)                                                         

Geacht College,

 

 

Na eerst blij verrast te zijn geweest met de uitnodiging voor weer een leuk feestje van de Gemeente Assen zit ik bij nader inzien toch wel met een aantal brandende vragen in de maag.

Een feest? Ter ere waarvan?

Het einde van de recessie? De aankondiging van het voorjaar?

Een andere reden wil mij zo snel niet te binnen schieten.

Gelukkig stond de aanleiding voor al deze uitbundigheid op de uitnodiging!

Bij deze nodigen wij U uit samen met ons(de Vroede Vaderen van Assen) de successen van de stad te vieren!”

 

 

Nu ben ik over het algemeen redelijk goed op de hoogte van alles wat er zich afspeelt in onze prachtige stad, maar ik heb geen flauw benul op welke successen U hier doelt!

Heeft U het over de inspraakprocedure bij de “bijna” realisatie van het Cultureel Kwartier?

Of is het misschien het feit dat we eindelijk bij de Asser vestiging van Media Markt terecht kunnen, omdat de realisatie van de Citadel “bijna”een feit is geworden?

Wellicht zijn het de laatste nieuwsfeiten over “De Kloosterveste” die ons moeten doen jubelen van vreugd?

Wat ook zou kunnen is de blijde omstandigheid dat één van Uw Collegeleden eindelijk zijn zeesleper kan keren in de binnenstad.

Of vieren wij hier de realisatie van de nieuwe Camperplaatsen die PLOP, nu al weer meer dan een jaar geleden, middels een motie heeft afgedwongen?

Ook een brief aan de Raad waarin U kenbaar maakt dat de realisatie van het nieuwe  poppodium, met als hoofdgebruiker Popas, niet lang meer op zich zal laten wachten zou reden kunnen zijn voor een (zij het ingetogen) feestje.

Het zou ook blijheid kunnen zijn over het feit dat bij Alescon eindelijk de echt verantwoordelijken aan de beurt zijn.

Of is het toch misschien vanwege de Chinezen die Assen op de kaart hebben gezet?

Zijn het misschien de 200 jaar geleden, op onheuse gronden, ontvangen stadsrechten?

Wat ook zeer voor de hand liggend zou zijn is het feit dat de gemeente eindelijk zijn gram heeft gehaald op Hennie v.d. M., door het indertijd voor 1 gulden verkwanselde complex  “De Smelt” aan zijn stroman Jan S. te verkopen ver boven de getaxeerde waarde?

Naast deze extra bron van inkomsten voor de stad blijft er wat mij betreft nog maar één reden tot viering over. We moeten het(bloed)geld uitgeven dat vrijgekomen is, doordat U sporthal “De Spreng”onder de kont van zijn gebruikers heeft verkocht, zonder dat er nog maar één schop de grond in is voor vervangende nieuwbouw, en hen op deze manier heeft opgezadeld met een levensgroot (financieel en huisvestings) probleem.

 

Nee College, zonder ook maar één hardwerkende en goedwillende ambtenaar iets te kort te willen doen heb ik toch het gevoel dat deze viering, mede in het licht van de voor vele inwoners niet echt florissante tijden, niet op zijn plaats is!

Ik denk dat ik deze festiviteiten maar aan mij voorbij laat gaan!

 

 Kees Boonzaaijer,

“Radeloos raadslid” namens de PLOP-fractie

 

 i.a.a. de media

Ook een  voor Assen?