Beste Max (een brief aan Max Bruins (PvdA)

Behalve stad van de fietsvierdaagse, VUELTA , TT-races en het verbod voor de Kerstman zich te melden voordat Sinterklaas is vertrokken, is Assen ook de stad van armetierige en scheve kerstbomen. Althans dat zeg jij Max Bruins, nestor van de PvdA en Asser gemeenteraad.
En als jij dat zegt dan is dat zo!

Ook verschillende leden van de stadspartij PLOP, die niet zo'n timmermansoog hebben als jij, is het opgevallen.
Scheve en slecht verlichte bomen bij de ingangswegen en ééntje op het Koopmansplein. In het centrum vindt je nog enkele tientallen kleintjes, die als dronken soldaten tegen de lantaarnpalen hangen.

Kijk dat Assen in de eerste plaats Sinterklaasstad is met wel 1000 Pieten en een geweldige intocht o.k. Maar wat een schril contrast met de Kerst.
En Max, daar gaan we wat aan doen.
De grootste boom van Noord Nederland, maar ook een feeëriek verlichte Vaart en zwaaikom en een heuse kerstmarkt op het Koopmansplein rondom de ijsbaan.

Max, als jij nu eens tegen het PvdA college zegt dat dit anders en beter moet, komt het voor elkaar.
Wij weten zeker dat Sicko Heldoorn, desnoods met een skûtsje, de grootste boom haalt en Jaap Kuin, als varende wethouder, in de Vaart en zwaaikom de kerstverlichting aanbrengt, zodat Chris de Wal er alleen nog maar hoeft te zorgen dat de bomen recht staan en prachtig worden verlicht (natuurlijk niet met alleen maar rode lampjes!).

Max dit is je kans. Pak hem want anders konden er wel eens rechte bomen staan met allemaal geel/blauwe lampjes, de kleuren van Plop.
Want dat het anders en beter moet daar zijn we het over eens nietwaar.

Succes

Namens PLOP

Ruud Wiersema

Ook een  voor Assen?