KADERNOTA JEUGDBELEID

Bij de behandeling van de “Kadernota Jeugdbeleid” in Assen heeft de PLOP fractie gepleit voor een laagdrempelige ontmoetingsruimte voor jongeren van 12 jaar en ouder in de binnenstad.
In dit jongerencentrum kan de gemeente, via de jeugdwerkers, in contact blijven met zijn jongeren en op de hoogte blijven van hun wensen voor de toekomst.
Daarnaast kunnen de jongeren hier alle door hen gewenste informatie krijgen over wat hen aangaat en wat er speelt in de gemeente Assen.

Wij denken dat dit een onmisbare aanvulling zal zijn op het in de nota aangegeven gemeentelijk beleid om jongeren meer te betrekken bij het plannen en uitvoeren van jeugdbeleid in de gemeente Assen.
Pogingen van de gemeente om via“The Industry” grotere groepen jongeren te bereiken zijn op niets uitgelopen. PLOP denkt dat de verplaatsing van de jongerenwerkers naar een locatie in de binnenstad wel zijn vruchten zal afwerpen.
De uitlatingen gedaan door de wethouder bij de beantwoording van de vragen maakten duidelijk dat ook het College er inmiddels van overtuigd is dat The Industry” op deze locatie en in deze vorm niet aan de verwachtingen voldoet.
Vandaar dat wij goede hoop hebben dat onze wens in de nabije toekomst realiteit zal worden!

NB. Voor alle duidelijkheid! Het is niet zo dat de realisatie van dit laagdrempelige inloopcentrum onze wens, om tot een spoedige realisatie van een Asser poppodium te komen, heeft doen wegnemen. Dit blijft wat ons betreft ook hoogste prioriteit houden.

Kees Boonzaaijer,
namens de PLOP fractie

Ook een  voor Assen?