PLOP biedt "ontheemde" stadsdichter onderdak

PLOP heeft de Asser Stadsdichter Egbert Hovenkamp II een nieuw podium voor zijn pennenvruchten aangeboden.
Dit als “pleister op de wonde” voor de onherroepelijke verwijdering van zijn poëziepodium uit het “Het Gezinsblad”.
De “lokale sufferd” is namelijk niet gediend van kritiek op haar, reeds vaker uitgesproken, falende distributiebeleid.
Deze kritiek uitte de stadsdichter in een gedicht, dat geplaatst zou worden in de uitgave van    
7 januari jl.
Tijdens het lezen van de betreffende rubriek viel het oog van de dichter op een stukje open ruimte. Het leek wel of dat er iets ontbrak!
Wat bleek? De navolgende strofe was niet afgedrukt:

 Een bericht aan de lezers
 dat zegt:
 dank voor het lezen
 en de reacties
 al verscheen dit blad
 heel vaak niet in de bus

 Deze regels waren zonder enige ruggespraak of vermelding uit het gedicht geschrapt! Schande!
Bij de opening van de stripexpositie in de hal van het gemeentehuis, vorige week donderdag, kwam het voorval aan de terrastafel ter sprake. Verontwaardiging alom!
Met als (logisch) gevolg dat er stemmen opgingen deze vorm van censuur aan de kaak te stellen. Gezegd moet worden dat dit niet op initiatief van Egbert zelf gebeurde, want de verontwaardiging bij de omstanders was misschien nog wel groter als bij de“banneling” zelve.
Omdat er ook een journalist/fotograaf van  het “Asser Journaal” bij de gesprekken aanwezig was werd besloten een artikel te wijden aan dit voorval op deze, welgerespecteerde, internetkrant.
Met alle gevolgen van dien voor “onze” stadsdichter.
In een persoonlijke brief  van de redactie van “Het Gezinsblad” heeft Egbert Hovenkamp de wind van voren gekregen. Zijn gedrag werd omschreven als”beneden alle peil en het beschamen van wederzijds respect”. Tevens werd hem te verstaan gegeven dat “zijn podium” en de discussie hierover met directe ingang waren gesloten.
Nog bijkomend van het ongeloof en de verontwaardiging hebben wij van PLOP gemeend “onze” stadsdichter een nieuwe “uitlaatklep” te moeten aanbieden. Dit als vervanging voor zijn podium in “Het Gezinsblad”, waarvan de poten zo abrupt zijn afgezaagd.
Dus Egbert onze site www.plop-assen.nl staat geheel tot jouw beschikking!
NB  Uit eerder opgedane ervaringen met “Het Gezinsblad” (betreffende mijn opmerkingen over de betrokkenheid van medewerkers van het blad bij de Asser “kavelhoppersaffaire”) is al gebleken dat kritiek niet erg op prijs gesteld wordt. Dit heeft tot gevolg gehad dat er nadien niet één artikel van mij of van PLOP de toets der willekeur heeft kunnen doorstaan. Dus het verhaal van onze stadsdichter staat niet op zich!

PS Tegen een geringe vergoeding zijn wij ook gaarne bereid “De berichten van de Brink” in het vervolg op onze site te plaatsen!

Kees Boonzaaijer,
namens PLOP, de enige echte stadspartij.

Ook een  voor Assen?