Plop stelt college vragen over verschil in behandeling van Molukse organisaties

PLOP eist opheldering van B en W in Assen over interne problemen bij het loket Kleurrijk Assen, dat alle allochtone groeperingen in de gemeente ondersteunt. Er loopt een intern onderzoek naar een medewerker van Kleurrijk Assen. Maar wat de problemen zijn en welke gevolgen dat heeft voor de werkzaamheden is onduidelijk. Ook wil PLOP weten hoe het kan dat de ene Molukse groepering op vragen over de situatie geen antwoord krijgt, terwijl een andere Molukse club wel is geinformeerd. PLOP heeft de indruk dat er selectief gecommuniceerd is of dat er gelekt is over interne kwesties. Verantwoordelijk wethouder Chris de Wal kon wegens vakantie niet reageren op de interne problemen bij Kleurrijk Assen.

 

 

Assen 31 december 2008

 Geacht college.

 Bij de de ingekomen stukken viel ons oog op een brief van Dewan 97 Molukse raad Assen gericht aan u. Zij vragen duidelijkheid over de situatie en voortgang met betrekking tot Kleurrijk Assen.

Op zich is dat geen bijzondere vraag. Ons vallen echter een aantal zaken op.

 Ten eerste blijkt dit niet het eertse verzoek te zijn. Op 21 augustus 2007 en 7 januari 2008 hebben ze zich eveneens over verschillende onderwerpen tot tot u gericht. Het resultaat, november 2008, is nul. Geen antwoord geen reactie.

Beschamend, zo ga je niet om met betrokken inwoners. Bevroren communicatie is waarschijnlijk het nieuwe en beter, bij de weersomstandigheden, passende motto.

Wat als tweede opvalt is dat er ogenschijnlijk keuzes worden gemaakt met wie er wel en niet wordt gecommuniceerd. Tijdens een bijeenkomst met allochtone zelforganisaties en de Molukse wijkraad1 blijkt dat een deel van de organisaties op de hoogte is van problemen in de uitvoering bij Kleurrijk Assen terwijl de anderen van niets weten. Bestuursleden van het Buro Molukse Zaken zijn opvallend goed op  de hoogte en stellen vragen over de positie van een  medewerker van Kleurrijk Assen.  Het antwoord is dat er een intern onderzoek loopt. Dat BMZ op de hoogte is van de problematiek is zeer bijzonder. Bij de totstandkoming van Kleurrijk Assen ontrokken ze zich aan elk overleg en nu zijn ze het beste op de hoogte van interne zaken. Het gevoel dringt zich op dat de oude (macht)structuren nog steeds gebruik maken van interne (partij)kanalen.

Uit de vraagstelling en het antwoord blijkt dat er zeer onzorgvuldig wordt omgegaan met interne informatie.

Interne onderzoeken behoren intern te blijven  en niet selectief te worden gecommuniceerd.

 

Zonder in bedrijfsvoering of het personeelsbeleid te treden roept dit bij ons de volgende vragen op:

 

·         Waarom wordt er selectief gecommuniceerd naar Molukse organisaties;

·         Als dit niet het geval is is er sprake van intern lekken en hoe gaat u hier mee om;

·         Welke zijn de gevolgen van interne personeelsproblemen binnen Kleurrijk Assen voor de uitvoering van het werkplan

 

Namens de PLOP fractie Ruud Wiersema

 

PS

Uiteraard ben ik er mij van bewust dat ik wederom de kans loop, zoals bij eerdere vraagstelling waarbij BMZ werd vermeld, uitgemaakt te worden voor een kaaskop die er geen loempia verstand van heeft.

Een welkome afwisseling na alle oliebollen nietwaar.

Ook een  voor Assen?