Vragen over de openbare verlichting “het Palet” en Haarweg

 

 

Aan     : het College van Burgemeester en Wethouders   Gemeente Assen

              Noordersingel 33

              Assen

d.t.v. : raadsgriffier de heer Th. Vlieger

i.a.a.  : lokale pers

Assen,  18 september  2008

Onderwerp :  openbare verlichting “het Palet” en Haarweg

Geacht College,

Niet alleen voor het vergroten van de sociale veiligheid is een goede openbare verlichting onontbeerlijk, maar ook voor de verkeersveiligheid van eenieder die aan het verkeer deelneemt.

 

 

Situatie Het Palet.

In het verleden heeft de PLOP-fractie het ontbreken van een goede openbare verlichting in “het Palet” al eens bij U onder de aandacht gebracht. Er is een verbetering te constateren, maar nu de dagen weer korter worden, valt het op dat de verlichting in dit deel  het nog lang niet optimaal  is en nog steeds verbetering behoeft in bepaalde delen van het Palet.

Situatie richting TT-circuit.

Bezoekers aan het concert van Iron Maiden vorige maand op het TT-circuit, gaven na afloop van het concert aan,  dat de verlichting van met name de afvoerweg vanaf TT-World onvoldoende was.

Het fietspad ,vanaf het Jack Middelburgplein(JM-plein) richting  begraafplaats de Boskamp is goed verlicht, echter het fietspad  vanaf het JM-plein richting circuit is onverlicht.

Dit geldt  ook voor de dubbele rijbaan vanaf het JM-plein richting TT-world/circuit.

Door het ontbreken van een goede openbare verlichting is het werk  van de  verkeersregelaars,   die tijdens evenementen worden ingezet,  niet bepaald zonder risico’s.

Wij dringen dan ook bij U aan op een snelle verbetering van de huidige situatie in zowel Het Palet als de fiets- en rijbaanverlichting richting  TT-world/circuit.

De PLOP-fractie richt zich tot U met enkele vragen :

1.       Is het College op de hoogte van de openbare verlichtingsproblematiek in “het Palet” en nabij het TT-circuit?

2.       Zo ja,  is  het College de bereid om op korte termijn, zeker nu de dagen korter worden, verbetering te brengen in de bestaande situatie?

 

Uw antwoord met belangstelling tegemoet ziend,

 

Met vriendelijke groet,

Namens de PLOP-fractie,

 

Egbert Prent

Ook een  voor Assen?