PLOP en PopAs woedend

De fractie van Plop is woedend op Loc 7000, de organisator van het TT Festival, om de Asser bands tijdens de activiteiten in de stad van de podia worden geweerd. De lokale partij wordt daarin stevig gesteund door het Popkollektief PopAs, dat zich daardoor in sterke mate gepasseerd maar ook gedupeerd voelt.
Afgelopen week werd PopAs telefonisch op de hoogte gebracht van het feit dat Loc 7000 geen ruimte heeft voor PopAs-bands tijdens de TT nacht of één van de andere avonden, alle reeds verrichte voorbereidingen ten spijt!
Dit betekent dat er voor het eerst in 20 jaren geen lokale band te zien zal zijn tijdens de TT-festiviteiten!
Plop vindt het onvoorstelbaar en niet te verteren dat er in de muzikale omlijsting van het grootste Asser zomerevenement geen plaats is voor Asser bands.
Zowel PopAs als Plop zijn hierover boos en teleurgesteld. Zeker gezien tegen het licht van de gemaakte afspraken over voortzetting van de ‘Poleposition’-competitie, de wedstrijd voor Asser bands. De winnaar hiervan had de eer het grote vrijdagavondfeest te mogen openen.
“We hebben de laatste tijd erg veel over cultuur gepraat. En dat is goed!


                            Assen 5 juni 2008


Aan het College van B&W van de Gemeente Assen        
Betreft: ontbreken lokale bands tijdens TT-festiviteiten


Geacht College,



We hebben de laatste tijd erg veel over cultuur gepraat. En dat is goed!
Uit de gesprekken bleek dat het gemeentelijk beleid er ook op gericht is lokale kunstuitingen te propageren.
En hier wringt ’m nu juist de schoen!
Afgelopen week werd het Asser Popkollektief PopAs telefonisch op de hoogte gebracht van het feit dat de organisatie van het TT-festival(Loc 7000) geen ruimte heeft voor PopAs(lees lokale)bands tijdens de TT nacht of één van de andere avonden. Alle reeds verrichte voorbereidingen ten spijt!
Dit betekent dat er voor het eerst in 20 jaren geen lokale band te zien zal zijn tijdens de
TT-festiviteiten!
Wij vinden het onvoorstelbaar en niet te verteren dat er bij de muzikale omlijsting van het grootste Asser evenement geen plaats is voor Asser bands.
Zowel PopAs als PLOP zijn hierover boos en teleurgesteld. Zeker gezien het feit dat er “goede” afspraken waren gemaakt over voortzetting van de Poleposition-competitie. Een wedstrijd voor Asser bands, waarbij de winnaar de eer had het “grote” vrijdagavondfeest te mogen openen.
Dit alles roept bij de PLOP-fractie de volgende vragen op:
•    Is het College op de hoogte gesteld van deze plotselinge koerswijziging door         Loc7000?
•    Is het College het met ons eens dat het ontbreken van Asser bands op een oer Assens evenement als de TT ondenkbaar is?
•    Zo nee, wat ligt hier aan ten grondslag?
•    Zo ja, kan de gemeente druk uitoefenen op Loc 7000, zodat zij zich houden aan eerder gemaakte afspraken en de Asser popcultuur in de toekomst weer de stimulans krijgt die het verdient?


Met vriendelijke groet,



Namens PLOP-fractie
Kees Boonzaaijer


I,a.a de lokale pers

Ook een  voor Assen?