plop-image17 plop-image13 plop-image20 plop-image18 plop-image8 plop-image12 plop-image19 plop-image16

Geacht College,

Nadat U, onder druk van de raad, de Asser zwaaikom in ere heeft hersteld en hiermee een grote fout uit het verleden heeft weggepoetst is de tijd rijp voor een volgende stap.
Het nieuw te bouwen Cultureel Kwartier krijgt niet de gewenste uitstraling die je zou mogen verwachten na zoveel jaar van voorbereiding. Dus zullen veel Asser Kunst&Cultuur minnaars op een andere manier tevreden gesteld moeten worden.
Onze  wethouder van Cultuur heeft na “zachte” drang van o.a. PLOP beloofd op zoek te gaan naar een locatie of locaties al dan niet in de “Culturele As”, waar de diverse uitingen van kunst, die geen onderdak zullen krijgen in het Cultureel Kwartier, hun domicilie zullen vinden.
Om het tempo er een beetje in te houden heeft PLOP besloten maar weer eens een handje te helpen.
Dus wethouder U hoeft niet verder te zoeken, alleen nog maar te onderzoeken!
Op een steenworp afstand van het nieuw te bouwen Cultureel Kwartier doet zich “een gouden kans” voor.
Ooit in 1781 opgericht als logement/hotel en later ingericht als opvangcentrum staat deze”parel aan de kop van de vaart” te lonken.
“Het Wapen van Drenthe”, een paleisje dat een jaar geleden nog voorbestemd was de Asser “gokscene” een onderdak te verschaffen wordt nu te koop aangeboden!
Gemeente u heeft nu de kans dit beschermde monument voor  Assen te behouden en hiermee in de Culturele As een plek voor Cultuur en Jongerencultuur te creëren, waarmee u het Cultureel Kwartier en zijn naaste omgeving een enorme upgrade bezorgt.
Een nieuw Asser poppodium gelegen aan de Culturele As, samen met een “Kamer van de Kunst” .
Bij dat laatste doelen wij op een plaats waar sprake is van een integraal atelier- en galerieconcept van foto’s, schilderijen en andere werken van beeldende kunstenaars.
Dit alles onder leiding van Defka, waardoor ook zij de huisvesting krijgen die ze verdienen. Tenslotte zouden wij nog graag zien dat er een plek ingeruimd wordt, waar de kennis van de Asser Historie gestimuleerd wordt.
Zoek uit waar de mogelijkheden liggen van dit geweldige pand.
Zou het geen mooie geste zijn in 2009, in het kader van de viering van het 750 jarig bestaan van Assen, om als gemeente dit mooie stukje Assen terug te geven aan de Asser bevolking.
Ga voortvarend aan de slag, want de geruchten gaan dat de familie Z. ook reeds zijn oog heeft laten vallen op deze “droomlocatie”.

Uw reactie in deze afwachtend, verblijf ik vooralsnog in “blijde verwachting”!

Kees Boonzaaijer,
Namens de PLOP fractie

i.a.a. de media