plop-image17 plop-image13 plop-image20 plop-image18 plop-image8 plop-image12 plop-image19 plop-image16

IMG 1959 2Deze gedachte liet me niet los na de presentatie van de ambitie en aftrap verkiezingen van de VVD in warenhuis Vanderveen in Assen. Onze liberalen, na Groen Links en Op Assen (de partij die zich opheft en na de verkiezingen niet terug komt) kleinste gemeenteraadsfractie, hebben grote plannen. Wij gaan voor goud, de nummer 1 van Assen. Mooie gedachte op de eerste dag van de Olympische Spelen.

Enkele maanden geleden was een presentatie in Vanderveen nog ondenkbaar geweest. Onze liberalen, hoeders van de vrije marktwerking en voorstanders van een Factory Outlet, en het Harrods van Assen stonden lijnrecht tegenover elkaar. Als een blad aan de boom, eerder vertoond door dezelfde partij in de provinciale staten, zijn ze van standpunt veranderd. Om dit te vieren was deze Volkspartij voor Vrijheid en Democratie van harte welkom in de Bijenkorf van het noorden.

Tijdens de presentatie mochten we vernemen dat een democratisch genomen besluit omtrent de Factory Outlet beter niet uitgevoerd kon worden. Het motief was een krappe meerderheid. Het is maar wat u een krappe meerderheid noemt, meneer Leemrijse, wanneer 21 gemeenteraadsleden voor zijn en 11 tegen. Een 2/3 meerderheid is in dit land genoeg om de grondwet te wijzigen. Zo niet voor de VVD. Alweer een onnavolgbare redenering.

Ik volg u niet meer meneer Leemrijse, hoeder van vrijheid en democratie of “boodschapper van de heer Ziengs“ zoals een kritische lezer van de Asser Courant u noemt. Maar na het weggeven van de dividendbelasting verbaast ook deze beweging richting grootkapitaal mij niet. En als u nu niét de grootste partij van Assen wordt; volg dan het voorbeeld van Op Assen.

 

Assen 10 februari 2018