plop-image17 plop-image13 plop-image20 plop-image6 plop-image18 plop-image8 plop-image12 plop-image19 plop-image16

1  Ruud Wiersema

1 ruud wiersema

Assen is mijn stad sinds 1973. In Assen is met succes gewerkt aan het behouden van en het herstel van een deel van het historisch beeld. Mede dankzij onze Stadspartij is de Vaart en het gebied aan de kop, het Marktplein, aangepakt en sterk verbeterd. Veel historische panden in de binnenstad, verstopt achter beplating, verdienen hetzelfde.

Een zwembad is u beloofd door het stadsbestuur maar u kreeg het niet. Een wielerbaan waar bijna niemand om vroeg kwam er voor in de plaats.
Luchtkastelen, Chinese melkpoederfabrieken of fantastische plannen Havenkwartier het waren slechts dromen. Miljoenen worden uitgegeven aan industrieterrein Assen Zuid terwijl er in Noord nog een Boeiing 747 kan landen zonder schade aan te richten.

Stadspartij PLOP wil een realistische koers waarin de Assenaar centraal staat en gehoord wordt. Het college van “wij weten wel wat goed voor u is” mag met groot verlof.
Er zijn voldoende problemen aan te pakken. Leegstand winkels, Assen in de top 20 van ons land, en achteruit hollende straten als Rolderstraat, Singelpassage en Kerkstraat verdienen nu aandacht. Wijkbeleid en onderhoudt worden sluitposten. Rijksdiensten vertrekken en de leegstand in kantoren is alarmerend. En het stadsbestuur droomt lekker verder over bootjes, lege industrieterreinen en een sensoruniversiteit.

 

2  Kees Boonzaaijer

2 kees boonzaaijer

Geboren: 20 september 1953

Assenaar sinds 1975
Woonachtig in het Centrum
Bezigheden: Raadslid (sinds 2006) en Verenigingscoördinator
Contact: tel.: 06-24639822          e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom kiezen voor de Stadspartij?
Stadspartij PLOP is lokaal, sociaal en liberaal! De partij is niet gebonden aan een landelijke partijstructuur of ideologie en dit geeft mij de mogelijkheid om zonder druk van bovenaf te bepalen wat goed is voor Assen. Want daar draait het per slot van rekening om. ‘Laat lokalen, waar mogelijk,  zelf bepalen wat goed voor hun stad!’ Mijn idee dat politiek niet enkel in de raadszaal bedreven dient te worden, maar ook op straat, zorgt er voor dat je me vaak aan zult treffen bij activiteiten in de stad. Politieke laagdrempeligheid om te voorkomen dat de afstand tussen de Assenaren en hun bestuurders niet nog groter wordt!

 

3  Janna Booij-Venekamp

3 janna booij

Geboortedatum  29 januari 1962
Assenaar sinds   1984
In de wijk          Lariks
Bezigheden        Werkzoekend; vrijwilligerswerk bij de Vrijwilligerscentrale
                        Assen; voorzitter Stadspartij PLOP
Bereikbaar         06 337 48 729 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinds 1994 (bestuurs)lid van PLOP: vanuit mijn achtergrond (toen) als gemeenteambtenaar wilde ik de nieuwe partij, die het zo goed deed, ondersteunen. Ik houd niet van “politiek” en vind dat lokaal bestuur meer een kwestie van besturen dan van politiek moet zijn (tweede-kamertje-spelen doe je maar in Den Haag). Besturen vanuit het oogpunt van de burger, dus lokaal. Het bestuur dient de inwoners en niet andersom. PLOP zei in 1994 en zegt nog steeds feitelijk hetzelfde.
“Wat is het beste voor de stad/gemeente en haar inwoners?” is de hamvraag voor de lokale bestuurder.
Er is de laatste jaren veel verbeterd op terreinen die Stadspartij PLOP als speerpunt heeft. Dit kan nog worden uitgebouwd en verbeterd. Assen moet haar sociale gezicht behouden, iedereen moet mee kunnen doen. Assen moet bruisen, maar ook veilig zijn (hufterproof maar zonder hekken), gastvrij en sportief zijn, met respect naar elkaar en met oog voor toekomst. Met altijd het oog op de belangen van de inwoners en een luisterend oor voor hun vragen.
Stadspartij PLOP: de ogen en oren van de stad!

 

4  Lia de Ruiter-Dekker

4 lia de ruiter

Geb.datum:        26-09-1954
Assenaar sinds:   Geboren en getogen
Woonwijk:          Centrum
Bezigheden:        Eigenaar “Huiswerkbegeleiding Assen”
                         Vrijwilliger Cultureel cafe De Amer
Bereikbaar:         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.      0592-859412

Mijn naam is Lia de Ruiter-Dekker, geboren en getogen Assenaar en opgegroeid in het centrum van Assen, de stad waar mijn hart ligt!

Omdat ik me in wil zetten voor deze prachtige stad, heb ik me aangemeld bij Stadspartij PLOP, een lokale partij die, net als ik, staat voor wat ze zegt en de partij waar ik me vanaf het eerste moment thuis voelde. Toen men mij dan ook vroeg voor de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezing, heb ik  volmondig “ja”gezegd!

Met 37 jaar onderwijservaring en als eigenaar van “Huiswerkbegeleiding Assen”, voel ik me zeer betrokken bij alles wat jongeren in het algemeen, en van Assen in het bijzonder, aangaat. Ook Stadspartij PLOP heeft hart voor de jeugd. Zo willen we b.v. niet dat kwetsbare groepen en hun kinderen buiten de boot vallen, dat er voor iedereen ruimte is voor betaalbare sport en cultuur en willen we de sport blijven stimuleren bij de jeugd. Ook vinden we het belangrijk dat  het Asser historisch besef in het onderwijs bevorderd wordt.
 

Maar Stadspartij PLOP gaat ook voor o.a. betaalbare woonruimte, een openluchtzwembad en het behouden en koesteren van historische panden!!

Hier wil ik graag, met uw steun, aan meewerken!


5  Noes Solisa

5 noes solisa

Mijn  leef motto is: dienstbaarheid,  gelijkheid  en verdraagzaamheid.

In de politiek betekent dit voor mij het opkomen voor de verdrukten
in de samenleving. Ideologische dogma’s zijn mij geheel vreemd.

Ik richt me vooral op de situatie in Assen maar sluit mijn ogen niet
voor het gegeven dat Assen deel uitmaakt van de grote wereld.

Voor meer info zie: www.facebook.com/noessolisa.stadspartijplop

 

6  André Dik

andr

Geboren         :    7 mei 1967, Nieuw Weerdinge
Assenaar sinds:    1988  Woonwijk    :Noorderpark
Bezigheden     :    Vader, werkzoekend, secretaris PLOP
Bereikbaar      :    06-29481837 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 1997 ben ik gevraagd door PLOP om mij te verdiepen in de lokale gemeentepolitiek.  
Dit interesseerde mij waarna ik mij aanmeldde als lid bij deze partij. Vanaf 1998 ben ik 2 jaar als penningmeester binnen het bestuur actief geweest en in 2000 trad ik toe tot de gemeenteraad.  Hiervan heb ik, met veel plezier, deel uitgemaakt tot 2006!  Nadien ben ik betrokken gebleven bij PLOP; nog steeds ben ik actief in het bestuur als secretaris en tevens ben ik steunfractielid. Lokale democratie staat bij mij hoog in het vaandel!  

Nog steeds zet ik mij in voor een levendig en bruisend Assen; er gebeurt al veel in deze mooie stad, maar het kan nóg beter!

  •     Betaalbaar parkeren.
  •     Optimaal openbaar vervoer voor iedereen die er gebruik van maakt.
  •     Handhaving wijkcentra: Hét hart van de wijk waar mensen samenkomen.
  •     Nader onderzoek bedrijventerrein Assen-Zuid: is ontwikkeling hier echt nodig?
  •     Cameratoezicht: veilig uitgaan in Assen.
  •     Gratis Wi-fi in de binnenstad.
  •     Een prachtige culturele plek aan de Havenkade.
  •     Stimulering lokaal popbeleid in samenwerking met diverse lokale instellingen.

In de komende raadsperiode wil ik hier, onder andere, mijn steentje aan bijdragen. Wil je meer weten over mijn ambities? Neem gerust contact met mij op!

 

7  Jan Blom

7 jan blom

Geboortedatum        : 25 juni 1953 In Zwolle
Assenaar sinds         : 1969    Woonwijk    : Baggelhuizen
Bezigheden              : werkzaam in de Klanten Contact Centre–branche
Hobby’s                   : Stedentrips maken  samen met mijn vrouw,  lezen en onze
                                 kleinkinderen.
Bereikbaarheid         :  06-25351665, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben geen nieuweling meer aan het PLOP-firmament, ik ben al vanaf  enkele maanden  na de oprichting al een Stadspartij PLOP-lid.
Heb ook al een bloemrijke carrière binnen onze partij achter de rug, van bestuurslid tot fractie medewerker tot raadslid van 1998 – 2000.
Na een korte afwezigheid uit het actieve deel van PLOP weer terug in de warme omarming  van de vereniging en de fractie van PLOP.
Samen met de PLOP-fractie wil ik me blijvend inzetten  voor een transparant, eerlijk en oprecht stadsbestuur waarin de burger op de eerste plek staat. Stadspartij PLOP wil hard en ver voor  de Assenaar lopen, helpen en bijstaan waar het mogelijk is. Ik ook!  Samen is een gevleugeld woord binnen onze partij  en niet slechts een holle frase  zoals bij menig landelijk  gevestigde partij.

 

8  Trijntje Aalders

8 trijntje aalders

Geboren: 3 september 1962
Woonwijk: Assen-Oost
Bezigheden: Moeder, Gastvrouw gemeente Assen
Bereikbaar: 0654987659, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na mijn opleiding aan de Academie Lichamelijke Opvoeding in Groningen heb ik 15 jaar over de wereld gezworven om uiteindelijk weer neer te strijken in het voor mij vertrouwde Assen-Oost waar ik opgegroeid ben.

Assen is een fijne stad, maar er kan nog veel verbeterd worden. Dat is waarom ik mij  aangemeld heb bij Stadspartij PLOP. Zij hebben bewezen de afgelopen jaren goed bezig te zijn met de gemeente politiek. Waar andere partijen zich laten leiden door regels opgelegd vanuit Den Haag, vaart PLOP zijn eigen koers. Zij zetten zich in voor de Assenaren.

Mijn streven voor de komende jaren is om o.a. grootschalige projecten tegen te gaan, voorzieningen voor de wijken op peil te brengen en te houden en de nieuwe taken opgelegd aan de gemeenten in goede banen te leiden. Voor alle kinderen wil ik goed onderwijs en voor alle ouderen goede zorg.

Samen met Stadspartij PLOP denk ik dat we van Assen een prettige stad kunnen maken om te wonen, te werken en recreëren.

 

9  Dick Hummel

9 dick hummel

Geboren    : 24 oktober 1965, Assen
Woonwijk  : Assen Oost
Bezigheden: Sales Engineer, tafeltennis, voetbal, verenigingswerk
Bereikbaar : 06 21221144 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In 2008 ongeveer ben ik mij meer gaan interesseren in de politiek. Net als ik, heeft  iedere
Assenaar natuurlijk 20 jaar geleden het ontstaan van PLOP wel mee gekregen en Stadspartij PLOP is momenteel ook niet meer weg te denken uit de Asser politiek.
Het lokale karakter van PLOP trok mij wel aan en in 2010 ben ik lid geworden en voor 2014 heb ik mij verkiesbaar gesteld voor de gemeenteraadverkiezingen.

Stadspartij PLOP maakt zich hard voor de doelstellingen in haar verkiezingsprogramma en is daarbij niet gebonden aan een landelijke partij structuur. Stadspartij PLOP zet het belang van Assen en haar inwoners op de eerste plaats.

Wijkvoorzieningen moeten niet verder worden uitgekleed, sport moet voor iedereen
betaalbaar zijn, Assen hoort een openluchtzwembad te hebben, de binnenstad moet
goed bereikbaar blijven, zowel per auto, fiets als wel met het Openbaar vervoer.
Dit zijn zo even een paar onderwerpen waar ik mij, met Stadspartij PLOP hard voor wil maken.

 

10  Ab Veening

63 jaar; 34 jaar wonend in Assen
Vader van 2 zoons en opa van 2 kleinkinderen.

Ik ben 33 jaar zelfstandig ondernemer in de sport en sta nu voor de 3 keer op de
lijst van Stadspartij PLOP.
Mijn belangstelling ligt o.a. bij het duurzaam gebruik van grondstoffen, sport in de
breedste zin van het woord, lokale politiek en vooral voor mensen en wat mensen
beweegt om te doen wat ze doen.
Ik hoop dat Stadspartij PLOP dit jaar weer een doorbraak gaat maken om zo de soms
scheve dingen in bestuurlijk Assen aan te kunnen pakken!

Met vriendelijke groet,  Ab Veening

 

11  Claudia Dijkstra

 

12  Henk Post

12 henk post

Geboren:     03 Juli 1979 te Assen
Wijk:           Lariks
Bezigheden: Vader van 2 kinderen, Betontekenaar
Bereikbaar:   0626154953 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een mooie stad, begint bij een leefbare buurt.
Als lid van het bewonersoverleg, krijg je aardig mee wat er op straat leeft. Dan kun je aan de zijlijn blijven staan schreeuwen hoe het beleid beter moet, of je gaat als betrokken inwoner van Assen daar verandering in brengen.
Dan kom je natuurlijk uit bij Stadspartij PLOP, een partij met hart voor de stad.

Blijven we investeren in mega projecten of, zoals wij dat liever zien “investeren in de buurt”?
Noaberschap dwing je niet af met bezuinigingen, maar door de burgers weer naar elkaar toe te brengen. Juist door buurt activiteiten te faciliteren en te bevorderen.
Zorgen voor saamhorigheid, veiligheid en leefbaarheid, en van hieruit verder kijken naar de toekomst. Camera toezicht in het centrum en winkelcentrums. Liever veilig gezien worden, dan anoniem afgetuigd.
Een levend stadshart creëer je niet met leegstand van winkels of monumentale panden laten verpauperen, maar zoek potentiële huurders.

U weet het, wij weten het, en wat gaan we er aan doen.
Stem voor Assen! Stem stadspartij PLOP.

 

13  Erik Smit

13 erik smit

1 november 1989
Assenaar sinds 1995
Dichtershof
0639470593
 
Al vanaf jongs af aan ben ik zijdelings bij PLOP betrokken geweest en in 2002 met veel plezier actief mee gewerkt aan de campagne voor de partij. In 2013 werd ik gevraagd of ik het weer leuk vond om actief te worden binnen Stadspartij PLOP, hier reageerde ik enthousiast op en al gauw werd het mij ook duidelijk dat ik mee wilde doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
 
Er gebeurt veel in Assen. Voor mij staan de Asser bewoners en hun veiligheid boven aan het lijstje. We willen immers veilig kunnen leven in Assen. Cameratoezicht in de binnenstad ben ik dan ook een groot voorstander van. De werkgelegenheid in Assen moet omhoog; de gemeente moet startende ondernemers en ondernemers in zwaar weer flink tegemoet komen zodat zij zich beter kunnen ontplooien. De binnenstad moet aantrekkelijk blijven en dat kan niet door overal betaald parkeren in te voeren; het veemarkt terrein zal dan ook vrij parkeren moeten blijven.
Zelf ben ik rolstoelgebruiker en ik wil me daarom gaan inzetten dat Assen meer gehandicaptenvriendelijker wordt. Een kleine greep van mijn ideeën waar ik mij met Stadspartij PLOP voor in wil zetten de komende jaren.

 

14  Simone van den Berg-van Dort

14 simone van den berg

6 november 1964 te Sittard.
Assenaar sinds 1990 en woon in het Noorderpark.
Getrouwd;  2 dochters en werkzaam als postbezorger Sandd.
Ik ben bereikbaar op : 06=37406408 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een paar jaar geleden heb ik als prive persoon mij ingezet om een indoor skatebaan te krijgen in Assen. Dit is helaas niet gelukt maar er is sinds 2013 wel de prachtige skatebaan in Kloosterveen! J
Daarnaast heb ik regelmatig vrijwilligers werk gedaan voor zowel Bevrijdingsfestival Drenthe op 5 mei als tijdens het TTFestival. O.a. hierdoor ben ik gevraagd om mij in te zetten voor Stadspartij PLOP en natuurlijk de stad Assen. En dat doe ik graag voor mezelf en PLOP.

Ik vind het heel belangrijk dat er voor mezelf en de jeugd een toekomst is in Assen. Activiteiten; uitgaansgelegenheid; veiligheid met o.a. cameratoezicht; meer sociale woningbouw voor de jongeren in de binnenstad en natuurlijk de werkgelegenheid.
Zodat zij en wij hier in Assen blijven wonen en leefbaar blijft.
Want zonder ‘jongeren’ geen levende stad Assen!

Laten wij samen gaan voor een leefbaar Assen. De stad blijvend op de kaart zetten en trots zijn op een stad met het mooiste stadshart van het noorden en waar het in het weekend gezellig is.

 

15  Kees van Woerkom

15 kees van woerkom

Geboren 8 juni 1953 in Groningen.
Sinds 1956 Assenaar
Nobellaan 211, 9406 AE Assen
0592 355999  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Lid sinds het prilste begin in 1993.
Hobby’s: Motorrijden, reizen, goed eten, uitgaan, lezen

Natuurlijk sta ik nog achter de beginselen van Stadspartij Plop en lokale politiek heeft nog steeds mijn aandacht. Maar mijn bijzondere interesse gaat uit naar alles wat met motoren en motorsport te maken heeft in Assen. Ik ben er trots op dat Assen de motorhoofdstad is van Nederland en misschien wel van de wereld. Ik rij namelijk sinds 1971 actief motor en ben lid en mede-oprichter van Motoer ’75 uit Assen. Ook was ik lid van de MTTK tot het eind van haar bestaan.
Geef het TT-Circuit de ruimte ! Maak optimaal gebruik van de sportieve en culturele mogelijkheden van het TT Circuit en TT World.

 

16  Peter Hut

16 peter hut

Geboren op 26-09-1965, Roden
Assenaar sinds 2007 en woont in Peelo

Sinds enkele maanden ben ik me gaan interesseren in de lokale politiek van Stadspartij PLOP, de ‘ogen en oren’ van de stad.
Ik wil leven in een schone stad waar jong en oud met plezier woont, werkt, sport en recreëert.
Cameratoezicht is nodig om veilig uitgaan/winkelen mogelijk te houden.
Verder wil ik geen evenementen binnen hekken tijdens de TT week, maar een toegankelijk festival voor iedereen.  
Daar wil ik me de komende jaren o.a. mee bezig houden, samen met Stadspartij PLOP.

 

17  Henk Oldenbeuving

 

18  Maurice Booij

 

19  Mustar Effendi

 

20  Jan Postma

20 jan postma

Al 50 jaar Assenaar en ben daarom voor een locale partij: onze eigen Stadspartij PLOP.

Ik ben al bijna 35 jaar werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
Ik ben al 25 jaar bestuurslid van de Asser Bluesstichting zijn voor mij 2 zaken heel belangrijk: voor iedereen in Assen een zo volwaardig mogelijk leven en Assen moet blijven bruisen.

Assen; een stad voor mensen zonder maar zeker ook met een beperking.
Mensen met een handicap en/of een verstandelijke beperking worden mondiger.
Transparantie in de regelgeving van de gemeente Assen moet ook duidelijkheid
scheppen voor deze medeburgers.