plop-image17 plop-image13 plop-image20 plop-image6 plop-image18 plop-image8 plop-image12 plop-image19 plop-image16

Waar de landelijke politieke partijen zoals de PvdA, CDA, CU, Groenlinks, D66 , PvdD, etc. wel in aanmerking komen en gebruik maken van o.a verkiezing-  en opleidingsubsidies van het rijk, moeten de lokale partijen altijd al op een houtje bijten en moeten dit soort activiteiten zelf zien te regelen en financieren.  Dat lukt door volharding en sympathie vanuit de lokale bevolking. Lokale partijen zetten zo de tering naar de nering. Lokaal is onze basis. Trots Op PLOP… TOP!


De Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG) daagt de landelijke overheid voor deze ongelijkheid  mbt subsidies voor de rechter. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten steunt de VPPG en heeft bij de minister er op aangedrongen lokale partijen en landelijke partijen gelijk te behandelen.
Bestuurslid Hans Wensing van de VPPG en de voorzitter van PLOP zegt: "Of alle partijen krijgen allemaal niets of het geld wordt eerlijk verdeeld. Dan hoeft het Nederland dus niets méér te kosten." Hij stelt dat het jarenlange overleg van de Vppg en VNG met de diverse ministers van binnenlandse zaken over subsidiëring tot nu toe nog niets heeft opgeleverd.
PLOP lid André Dik volgt de lokale politiek in Assen, provinciaal, landelijk en de verrichtingen van de Vppg sinds 1997.
“Begin 2003 mocht ik met PLOP een landelijk VPPG congres in Assen organiseren in het ICO. Een suc6 met o.a. Niesco Bubbelboer( PvdA)  en Hans Wiegel (VVD). LPF voorman Pim Fortuyn was het jaar ervoor neergeschoten en dat had nog zijn uitwerking op het congres.

Ik ben sindsdien dezelfde conclusie toegedaan mbt deze subsidiëring  en  ben er best wel trots op dat de VPPG zijn nek al jaren landelijk uitsteekt met dit item en PLOP bij de gemeente Assen al enkele malen hiervoor zijn nek uit heeft gestoken.

Nu er enkel nieuwe lokale Asser partijen zijn opgestaan met de gemeenteraadsverkiezingen, spreken we niet voor onszelf.
Klein duimpje tegen de Reus!..  Gelijkheid!

Met nieuwe landelijke verkiezingen in de aantocht..( het wordt een appart verkiezingsweekje...) moet dit toch bij een aantal landelijke partijen op de agenda komen en moet de uitwerking door een nieuw kabinet toch te regelen zijn?..

De kiezers kunnen voor volgende week alvast een onafhankelijke keus maken... waar is die poet landelijke partijen?.. waarom gun je dat o.a. lokaal Assen niet.
We leren onze kinderen om te delen in deze hectische wereld!..dat is toch normaal?

Hier in Assen ontkennen deze Landelijke partijen het bestaan/ontvangen van deze poet...eerder is daar al eens over gepubliceerd op de PLOP- site.
De minister en  1e en 2e kamer geven het wel uit; Waar is die poet?; Waarom willen jullie niet delen?

André Dik  voor een www.leefbaar-assen.nl
Lokale partijen eisen subsidie van de overheid