plop-image10 plop-image9 plop-image13 plop-image6 plop-image11 plop-image15 plop-image8 plop-image12 plop-image5 plop-image14 plop-image16

{mosimage cw=140 popup=1 align=right}PLOP‑lijsttrekker Ruud Wiersema is maandagvond de winnaar geworden van het grote lijsttrekkersdebat in Assen. In een druk en rumoerig Theater Diana wees een publieksjury onder leiding van stadsdichter Erik Harteveld hem aan als beste debater in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Het debat was georganiseerd door Dagblad van het Noorden en de gemeente Assen. "Deze PLOP‑man is ad rem", oordeelde Harteveld aan het slot van de avond.  De jury roemde Wiersema verder vanwege zijn relativeringsvermogen en zelfverzekerdheid. "Hoewel dat laatste een glijdende schaal is, met een sterke neiging naar overmoed en arrogantie."  Tweede werd volgens Harteveld GroenLinks‑lijsttrekker Ger Meijer. De boomlange linkse politicus waagde zich in het Asser uitgaanspalies als eerste op de catwalk,  een loopplank vanaf het podium de zaal in.