plop-image17 plop-image13 plop-image20 plop-image6 plop-image18 plop-image8 plop-image12 plop-image19 plop-image16


Assen  -   11-02-2006

PvdA-wethouder en lijsttrekker Gerrit Piek heeft onder een valse naam een artikel geschreven in de internetkrant Asser Journaal.

In het artikel uit ene 'George Guldenaar' felle kritiek op stadspartij PLOP. Daarop gingen PLOP‑wethouder Ruud Wiersema en PLOP‑fractievoorzitter Inge Eshuis op onderzoek uit. Ze ontdekten dat 'Guldenaar' niet bestaat.

Wiersema herkende de stijl in het artikel en merkte dat er zaken in stonden die alleen een lid van B en W kon weten. Hij tipte Jan Hof, hoofdredacteur van het Asser Journaal, en gaf hem het advies Piek te bellen. Die gaf daarop het bedrog toe.

 Gisteravond verscheen op het Asser Journaal een excuusbrief van Piek en PvdA-voorlichter Jurjen Sietsema, die het artikel van ''Guldenaar' mede schreef.

De PLOP‑aanhang is woest. Vandaag worden in Assen pamfletten verspreid waarin het 'kiezersbedrog' van de PvdA wordt gehekeld.

Waar sommige PLOP‑leden nu uitroepen dat Piek 'een klap in de nek' verdient, blijft lijsttrekker Wiersema kalm en genuanceerd. Wel zegt hij: "Piek heeft de grens van betrouwbaarheid en integriteit overschreden. In de politiek dien je een open debat te voeren. Je mag prikkelen, je mag kritisch zijn, maar je strijdt met open vizier. Niet onder een valse naam."

Wiersema zegt dat Piek ook pas in actie kwam nadat hij ontmaskerd was en nadat gistermiddag duidelijk was dat de Volkskrant vandaag over de zaak zou publiceren. Toen volgde de 'excuusbrief' naar Hof. Wiersema: "Niet richting PLOP, terwijl in het artikel bijvoorbeeld PLOP‑stemmers als 'onwetenden' zijn bestempeld."

In PLOP‑kringen wordt verwacht dat deze affaire op 7 maart extra zetels gaat opleveren. De lokale stadspartij heeft nu 5 zetels in de raad. De PvdA heeft er 8.

bron: http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/article279174.ece