Krediet verbouw raadszaal

Tijdens de raadsvergadering van 15 februari j.l. heeft Kees Boonzaaijer zich op dit onderwerp beperkt tot een korte stemverklaring. Hier een wat uitgebreidere toelichting op de keuze van de fractie van Stadspartij PLOP om in te stemmen met dit krediet.

 

Een voorstel, dat in samenspraak met de fractievoorzitters opgesteld is en waaraan zij hun fiat al hebben gegeven. Wie zijn wij dan om de positie van onze fractievoorzitter te ondermijnen.

Echter het moet ons wel van het hart dat het tot nu toe verlopen proces niet altijd even logisch is geweest. Het was er een van verrassingen en toevoegingen, met als hoogte-of meer dieptepunt het feit dat de verbouwing niet binnen het eerder genoemde budget gerealiseerd kon worden.

Kort resumé:

Het begon klein met de stoelen. Deze waren aan vervanging toe (raadsleden TEST-zitgroepje in het leven geroepen om toekomstig zitcomfort te testen). Ach als we nu toch bezig gaan dan is, afgaande op de vele klachten hierover, het verbeteren van ‘het geluid’ ook geen overbodige luxe. Kwam de volgende ingeving. Met de  verwachte/gehoopte enorme inwonersaanwas zou het best wel eens kunnen dat de Asser Raad in de nabije toekomst ‘gezinsuitbreiding’ zou krijgen. Dus het aantal stoelen moet uitgebreid worden. Het wordt al ingrijpender. Ach eigenlijk is de gehele raadzaal wel aan een ‘extreme make-over’ toe. Achterstallig onderhoud, het niet hebben van een geschikte trouw- en vergaderlocatie . Alles spreekt ervoor om nu eens flink in de bus te blazen. En om dit te bekostigen nemen wij vandaag een besluit. De PLOP-fractie gaat akkoord met het beschikbaar stellen van de benodigde pecunia, omdat er geen weg terug is en de verbouwing toch zijn beslag moet krijgen. MAAR De eigenlijke moraal van ons verhaal is dat wij eindelijk verlost worden van de 2 kunstwerken, waar wij al jaren op uitgekeken zijn En dit verzacht de pijn voor ons enorm!

Een laatste tip. Wellicht is het een aanrader de beide kunstwerken via onze lokale trots Catawiki te koop aan te bieden. Schilder Toon Verhoef geniet enige faam en het is niet denkbeeldig dat de opbrengst de uiteindelijk meerkosten overstijgen.

Ook een  voor Assen?