Groningen Airport Eelde

De fractie van Stadspartij PLOP heeft bij de vorige behandeling aangegeven te kiezen voor scenario 3, oftewel investeren.

Dit echter met het voorbehoud dat er nog wel aan een aantal randvoorwaarden voldaan diende te worden.

Over de verdeling van de bijdragen door de aandeelhouders en in het bijzonder de ontwikkelde constructie, volgens welke de gemeente Assen haar (bescheiden?) bijdrage gaat leveren, niets als complimenten.

Blijft wat ons betreft slechts één, niet onbelangrijke, randvoorwaarde staan en dat is de bijdrage die derden, waaronder het bedrijfsleven gaan leveren.

Naast de toezeggingen van een 2-tal overheidgerelateerde instanties (NOM en RGA) blijven de garanties uit het bedrijfsleven ondermaats. Vanwege de geheimhouding die rust op deze informatie kan ik deze opmerking niet echt concretiseren. Echter niet citerende uit geheime stukken blijft het wat de PLOP-fractie betreft bij vage toezeggingen, waarbij de hoogte van de bijdragen veelal afhankelijk is van factoren, waarop wij en de andere investeringspartners weinig- tot geen invloed uit kunnen oefenen.

Wat PLOP betreft is hier niet sprake van een realistisch, goed onderbouwd plan met dekking en daarmee is slechts deels voldaan aan de door ons gestelde randvoorwaarden.

Wellicht dat nadere uitleg van het College ons meer vertrouwen kan geven.

 

Kees Boonzaaijer tijdens de raadsvergadering van 10 oktober 2018

Ook een  voor Assen?