Cameratoezicht (vervolg)

De fractie van Stadspartij PLOP heeft afgelopen zomer vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders  over de leefbaarheid en veiligheid van de binnenstad. PLOP heeft daarbij aangegeven heeft dat wat haar betreft de grenzen nu ruim zijn overschreden en dat cameratoezicht moet worden ingezet om beide te verbeteren. De vragen van PLOP en de antwoorden van het college -dat cameratoezicht niet direct als een oplossing ziet- vindt u in de rubriek "nieuws" op deze site.
Sindsdien blijft het onderwerp van gesprek. Na nieuwe klachten over overlast in de Rolderstraat -iets wat PLOP in het verleden ook al meermalen heeft aangekaart- en ook de roep daar van bewoners en ondernemers om cameratoezicht lijkt ook bij meerdere politieke fracties de wenselijkheid ervan wat door te dringen. Enkele partijen zijn falikant tegen cameratoezicht, anderen, zoals het CDA, waren net als PLOP steeds al voor, en weer anderen geven schoorvoetend toe dat het misschien toch iets kan toevoegen, maar dan op tijdelijke basis.
In de afgelopen raadsvergadering heeft de fractievoorzitter van het CDA, mede namens Stadspartij PLOP, VVD en PvdA, vragen gesteld aan het college over de veiligheid in de stad en over de vraag of de beschikbare middelen toereikend zijn om die veiligheid te verzekeren. Deze partijen willen een brede discussie over dit onderwerp.
Burgemeester Marco Out, portefeuillehouder veiligheid, heeft aangegeven dat er verschil zit tussen de beleving, zoals die wordt weergegeven door de partijen in de raad (die hun informatie weer hebben van inwoners en ondernemers in de stad) en de cijfers en ervaringen die hem bekend zijn. Desondanks wil hij gevoelens van onveiligheid zeer serieus nemen en heeft hij de gemeenteraad een notitie toegezegd over het onderwerp cameratoezicht.
Stadspartij PLOP is blij met het serieus nemen van de gevoelens van onveiligheid die in de binnenstad leven én met de toegezegde notitie. Op basis daarvan kan tenminste in de gemeenteraad een goede discussie en afweging plaatsvinden over de toepassing van dit "middel".
Assen, 26 september 2017
Janna Booij, fractievoorzitter

Ook een  voor Assen?