Wildplakken in Assen deel twee

Aan: College van Burgemeester en wethouders gemeente Assen

Assen, 18 november 2014


Onderwerp: wildplakken in Assen.


Wildplakken in Assen; deel 2. College; hoe kan dat? Sinds jaren waren de elektriciteit kasten in Assen altijd schoon. Maar sinds vorig jaar worden er in Assen weer meerdere elektriciteit kasten en leegstaande panden beplakt. Wildplakken!


Tegenwoordig wordt er door allerlei evenementen, groot & klein, reclame gemaakt middels wildplakken. Het lijkt steeds meer een gewoonte te worden. Maar het is niet bepaald een visitekaartje voor de gemeente Assen en een ergernis voor veel inwoners en bezoekers van onze schone stad.

Vorig jaar in december hebben wij het college hierover al eens bevraagd. U beloofde in januari 2014 om dit jaar te handhaven, organisatoren aan te schrijven en preventief met eigenaren van onroerende zaken in overleg te gaan. We hebben het nu bijna een jaar aangezien en moeten constateren dat van wat u toen beloofd heeft, niets is terecht gekomen. Er wordt nog bijna maandelijks wildgeplakt in onze stad.

Stadspartij PLOP ziet nu dan ook graag dat u uw woord houdt en deze organisatoren werkelijk beboet of aangespoord worden om het object te reinigen.

Een drietal vragen aan U geacht college:

  • Stadspartij PLOP gaat er vanuit dat U nog steeds op de hoogte bent van deze ongewenste situaties. Is die veronderstelling juist?
  • Gemeente Assen waarom handhaaft u niet zoals beloofd?
  • Is Uw College vervolgens daadwerkelijk bereid om stappen te ondernemen tegen de eigenaren of organisatoren die zich aan wildplakken schuldig maken? Zo ja, wanneer en hoe? Zo nee, waarom niet?

 

Namens de fractie van Stadspartij PLOP,
André Dik

wildplakken deel twee 2014-11-18 10.47.24 

Ook een  voor Assen?