Elektronische agenda's

De fractie van Stadspartij PLOP heeft onderstaande schriftelijke vragen ingediend bij het college van burgemeester en wethouders

Assen, 11 september 2014

Aan    :      Het College van B&W van de gemeente Assen
Betreft:     De elektronische agenda’s


Geacht College,

Zoals u bekend is, heeft Stadspartij PLOP zich lang hard gemaakt voor de elektronische agenda’s langs onze invalswegen. Dit geldt zowel het gebruik door middel van actuele informatie als het inmiddels fraaie oranje uiterlijk van de beide T’s waartussen de borden hangen.

Helaas is het onderdeel “actuele informatie” reeds enkele maanden een probleem. De agenda’s staan sinds ruim vóór de TT op zwart, terwijl daarvoor wekenlang gewag werd gemaakt van  reeds lang vervlogen gebeurtenissen. Ook de op de agenda’s vermelde website www.agendavanassen.nl, is niet bereikbaar, zodat aldaar geen informatie kan worden ingewonnen, noch worden aangeleverd voor plaatsing op de agenda’s.

Naar onze mening is het per saldo niet direct zo, dat er in Assen niets meer te doen is, waardoor de agenda’s hun doel voorbij zouden schieten.

Bovenstaand relaas brengt ons tot de volgende vragen:

1.    Is uw college bekend met het kennelijk “verscheiden” van de elektronische agenda’s?  
2.    Is uw college bekend met de huidige eigenaar van het systeem?
3.    Is uw college bereid en in staat uw invloed aan te wenden om te bevorderen dat de agenda’s weer in ere worden hersteld en weer actuele informatie gaan bieden?

Uw reactie wachten wij met belangstelling af!

Janna Booij,
Namens de fractie van Stadspartij PLOP

Ook een  voor Assen?