APV en precario

Beste Rik Hoving e.a

Naar aanleiding van de door jou (via fecebook) ingebrachte zienswijze op de rol van Stadspartij PLOP met betrekking tot de precarioheffing tijdens het TT-festival het volgende.

Op de agenda van de gemeenteraad van 08-05-2014 is geagendeerd de vaststelling van de wijzigingsverordening Algemene Plaatselijke Verordening (APV). In  art. 2:27 is het begrip tijdelijk terras t.b.v. raamverkoop toegevoegd en in het nieuwe art: 2.29 is geregeld wanneer raamverkoop is toegestaan. Beide artikelen zijn toegevoegd om een grondslag te creëren voor de heffing van de precario tijdens de TT-festival.

De fractie van de Stadspartij Plop zal hier niet mee instemmen, aldus is besloten in haar fractie-overleg d.d. 21-04-2014. Interessant is de zienswijze in de raadsvergadering op 8 mei van de andere fracties  op dit punt.

Ten aanzien van het niet doorgaan van het interpellatiedebat over het TT-festival is al eerder door mij aangegeven dat er geen steun was in de raad voor dit initiatief en is besloten hier van af te zien.

Namens de fractie van Stadspartij PLOP,

N.Solisa

Ook een  voor Assen?